Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Misteriozna zaraza ljudi i životinja nakon pada meteora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana u peruanskim Andama stanovnici Carangasa svjedočili su padu meteora. No, to nije jedina neobičnost tog događaja. S mjesta na koje je meteor pao danima se širio neugodan zadah, a ubrzo se provincijom proširila misteriozna zaraza.

Na mjestu na kojem je pao, meteor je ostavio dubok krater.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju

Stotine stanovnika peruanske provincije Carangas potražili su pomoć liječnika zbog probavnih smetnji i problema s disanjem. 

Prema izvješću liječnika, nedugo nakon pada meteora, članovi čak 500-tinjak obitelji žalili su se na glavobolje, povraćanje, mučninu i slabost.

Simptome je prijavilo i sedam djelatnika policije koji su bili na mjestu udara. 

'Liječnici kažu da treba izbjegavati kontakt s malim djelovima kamenja koji su otpali s meteora', kaže jedan od policajaca zadužen za istragu.

Stručnjaci ne mogu potvrditi ima li neobična zaraza veze s padom meteora ili se samo radi o neobičnoj podudarnosti. Ipak mještani su uplašeni, uvjereni kako su simptomi izazvani upravo tim događajem.

'Zabrinuti smo za ljude. Svi se boje. Preminuo je jedan bik, a mnoge su se životinje razboljele', kaže jedan od mještana.

Jorge Lopez Tejada, regionalni ravnatelj zavoda za zdravstvo, kaže kako su u provinciju pogođenu misterioznom zarazom poslali liječnička pojačanja. 

Na mjesto događaja poslana je i ekipa koja će izvaditi uzorke s mjesta pada meteora te ih poslati na detaljnu analizu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene