Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Kloumbije za Čile

Kako je tinejdžer bez putovnice i karte dospio u avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaestogodišnji dječak uspio je neprimijećen, poput duha, proći sve provjere na aerodromu u Kolumbiji i odletjeti za Čile.

Dječak nije imao kod sebe niti putovnicu, niti avionsku kartu, a uspio je iz glavnog kolumbijskog grada Bogote, avionom doletjeti do Santiaga u Čileu, prenosi Reuters. Vlasti i dužnosnici aerodroma u čudu se pitaju kako je dječak mogao neopaženo proći sve provjere.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza

>> Dječak dva sata letio u krilu Boeinga, prijeti mu amputacija obje ruke

'Dječaka smo provjerili i njegove stvari smo skenirali te ustanovili kako nema eksplozivnih naprava u prtljagi, ili drugih opasnih objekata', izjavio je Santiago Castro, djelatnik kontrole leta na aerodromu u Bogoti. 'Ono što je najčudnije jest da su sve ostale kontrolne točke u potpunosti zakazale i to je ono što uistinu moramo popraviti', dodao je.

Sretan završetak

Otac dječaka prijavio je njegov nestanak još u subotu navečer, nakon što se nije pojavio kod kuće, a zračnu kompaniju Avianca, drži odgovornom za sve što se u međuvremenu dogodilo. 'Mogli smo zauvijek izgubiti dijete. Jednom kada prijeđe migracijsku granicu u Čileu, dijete se ne vraća. Žele ga proglasiti slijepim putnikom, ali on je ušao normalnim putem i pružena mu je normalna usluga u avionu, tako da Avianca ne može tvrditi da je bio slijepi putnik', ističe zabrinuti otac.

Kad je rano ujutro u nedjelju, oko 5 sati, zaprimio poziv kako mu je sin pronađen u Čileu, mislio je kako se netko neslano šali s njim. Tada je provjerio porijeklo poziva i kad je shvatio da su ga uistinu nazvale čileanske vlasti, prenerazio se. Dječaka su jučer ukrcali na povratni let za Bogotu i čitava priča je sretno završena, s jednim neobičnim iskustvom više za tinejdžera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene