Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snaga prirode

VIDEO Iz mora izronila još dva nova otoka, iz njih izlazi metan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otok koji je nakon razornog potresa izronio u Arapskom moru nije jedini. Pakistanski mediji javljaju da su se pojavila još dva. Znatiželjnici su primijetili da iz njih izlazi zapaljivi metan.

Dok u Pakistanu zbrajaju žrtve razornog potresa, a stanovništvo u najteže pogođenom području već drugi dan očekuje pomoć kako bi mogli preživjeti, ne prestaje fascinacija novonastalim otočićem, koji je nakon podrhtavanja magnitude 7.7 izronio nedaleko obale pakistanskog Gvadara u Arapskom moru.

Pročitajte i ovo Blagi potres 1,2 po Richteru Slabi potres zatresao područje oko Bedekovčine: Neki su se našalili pa to povezali s Baby Lasagnom Obnova na Banovini Dugo je trebalo Zadnji dani života u kontejneru: Stanovnici Banovine napokon se vraćaju u svoje domove

>> Očaj nakon razornog potresa: Već dva dana čekaju pomoć

Znatiželjni građani i dalje šeću otočićem te se fotografiraju za uspomenu, a seizmolozi kažu da to nije prvi put da je na istom mjestu izronio komadić kopna. Posljednji su put istu stvar zabilježili nakon snažnog potresa 1945. godine, kada se na gotovo istoj lokaciji pojavio sličan otočić, ali je nakon nekoliko mjeseci malo-pomalo 'potonuo' i nestao s površine.

Pozivajući se na pakistanski Seizmološki institut, Reuters javlja da na otoku ispod kamenja i zemlje u zrak izlazi metan, a neki su to, uključujući Reutersovog snimatelja, i testirali potpaljujući plin upaljačem.

Nekolicina je vojnika na otočiću postavila pakistansku zastavu, što je od ostalih znatiželjnika bilo popraćeno glasnim povicima 'Živio Pakistan!'.

Stanovnici su otoku dali ime 'Zalzala Koh', što znači Planina potresa. Pakistanski mediji javili su u četvrtak o nastanku još dvaju 'otočića', manjih od Zalzale.

Inače, broj poginulih u najteže pogođenoj pokrajini Balučistanu popeo se na najmanje 348, dok je nekoliko stotina ljudi ozlijeđeno. Deseci tisuća su ostali bez krova nad glavom. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene