Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali upozorenje

VIDEO Huti objavili dramatičnu snimku: Ovako je izgledala otmica broda usred Crvenog mora

Aktualno Galerija Hutisti objavili snimku otmice broda u Crvenom moru - 1 Hutisti objavili snimku otmice broda u Crvenom moru - 1 Foto: Associated Press / Screenshot Hutisti objavili snimku otmice broda u Crvenom moru - 2 Hutisti objavili snimku otmice broda u Crvenom moru - 2 Foto: Associated Press / Screenshot Hutisti objavili snimku otmice broda u Crvenom moru - 3 Hutisti objavili snimku otmice broda u Crvenom moru - 3 Foto: Associated Press / Screenshot +0 Hutisti objavili snimku otmice broda u Crvenom moru - 4 Galerija 1/4 >>
Jemenski hutisti objavili su snimku na kojoj se vidi otmica teretnog broda u Crvenom moru.

Jemenski hutisti objavili su snimku na kojoj se vidi kako se naoružani borci helikopterom približavaju teretnom brodu Galaxy Leader u Crvenom moru, zatim izlaze iz letjelice, oružjem prijete posadi i preuzimaju kontrolu nad brodom.

Hutisti su brod oteli jer tvrde da je povezan s Izraelom, ali Izraelci su objavili da je bio u britanskom vlasništvu, da su njime upravljali Japanci i da među posadom nema izraelskih državljana.

Pročitajte i ovo Pas ugrizao muškarca - 4 Ne se boriti s njim Peti napad psa u posljednjih mjesec dana! Liječnici savjetuju kako se zaštititi

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu ustvrdio je da je to čin iranskog terorizma jer su hutisti dio regionalnog saveza koji je povezan s Iranom i uključuje Hamas i libanonski Hezbolah. Međutim, Netanyahu nije objavio nikakve dokaze da iza otmice stoji itko osim hutista.

Hutisti su ovog vikenda ponovno upozorili da će napadati sve brodove povezane s Izraelom. Yahya Sare'e, njihov vojni glasnogovornik, na platformi X objavio je da to rade kako bi odgovorili na "izraelsko-američku agresiju" te da to podrazumijeva brodove koji plove pod izraelskom zastavom ili njima upravljaju izraelske tvrtke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene