Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajfun u Kini

VIDEO: Pred tajfunom evakuirano milijun Kineza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajfun Morakot stigao je do Kine. Zbog njega je evakuirano oko milijuna stanovnika regija Zhejiang, Jiangsu i Xiapu. Obilne kiše uzrokuju poplave i velik broj odrona tla koji otežavaju spašavanje.

Tajfun Morakoto, kao što se i očekivalo, zahvatio je područje Kine. Poplavljeno je nekoliko kineskih provincija, a mnogi vojnici pozvani su kako bi pomogli u evakuaciji stanovnika. Zbog tajfuna već je evakuirano milijun ljudi s područja na kojima se očekuju najsnažnije posljedice, javlja Reuters. 

Pročitajte i ovo Poplave na sjeveru Italije Stanje crvene uzbune Sjever Italije se bori s neviđenim poplavama: Palo najviše kiše u 170 godina Ilustracija tajfun Udar tajfuna Tisuće kuća poplavljeno nakon što je Hanun poharao istok Rusije

Do dvadesetak seljana u poplavljenoj regiji Xiapu ne može se doći. Oni su se sklonili u crkvu na vrhu brda kada su počele poplave i sada čekaju da spasioci dođu po njih, ali spašavanje je otežano zbog brojnih odrona na tom području.
 U pokrajini Zhejiangu, gdje je zbog snažnih udara vjetra koji puše brzinom od gotovo 180 km/h proglašen najviši stupanj pripravnosti, više od 35.000 brodica odaslan je poziv za povratak u luku

>> VIDEO: Dramatično spašavanje iz poplave

 U Zhejiangu je zatvoren velik broj prometnica, a u zračnoj luci Wenzhouu otkazano je četrdesetak letova. Zbog poplave i odrona tla na nekim mjestima je prekinut cestovni i željeznički promet. Mnogi su stanovnici ostali zarobljeni u svojim domovima, javlja ministarstvo obrane.

Morakot je osmi tajfun ove godine u Kini. U kolovozu 1959. tajfun je odnio 667 života, a za 1.000 se ne zna. Tajfun Morakot uzrokovao je na Tajvanu štetu od najmanje 26 milijuna američkih dolara u agrarnom sektoru, a više od milijun kućanstava ostalo je bez električne struje, kako javljaju lokalni čelnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene