Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji u šoku

VIDEO Horor vrtić: Tete djecu tukle, opijale vinom i razbuđivale kavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djecu koju su povjerili tetama u vrtiću na čuvanje, roditelji su često viđali s modricama, ali tete bi im rekle da su one nastale u igri. Jednom je prilikom nadzorna kamera slučajno ostala upaljena i na vidjelo je izašla prava istina.

Zaposlenici vrtića 'Malo kraljevstvo' u rumunjskom gradu Constanta od 9 do 12 sati imali su uključene nadzorne kamere da bi roditelji mogli vidjeli kako im se djeca igraju.

Pročitajte i ovo Vrtić u Pločama - 3 Nema čekanja Dok u Zagrebu s time muku muče, u dva su hrvatska grada u vrtiće upisana - sva djeca Ilustracija privremeni rezultati Još jedan veliki grad ima dobru vijest za roditelje: "Sva će djeca biti upisana u vrtić"

Kamere bi se obično gasile oko 12 sati kada djeca idu spavati. A upravo bi tada za njih počinjao pravi užas, piše Daily Mail.

Jednom prilikom tete su zaboravile isključiti kamere, a znatiželjan roditelj upravo se tada logirao kako bi provjerio svoje dijete. Kada je vidio kako se tete ponašaju prema djeci doživljava šok.

Otkrio je da tete koje su do 12 sati bile umiljate kao janjad, od podneva postaju zlostavljačice s kojima se ni odrasli ne bi družili, a kamoli im povjerili svoje još bespomoćne potomke.

Strašan zločin pred dječjim vrtićem zapanjio Sloveniju

Roditelj je sve ispričao policiji te je u tijeku provjera snimki nadzornih kamera. Prema još neslužbenim informacijama, zlostavljanja u vrtiću je i bilo i to u obliku nanošenja fizičke boli i opijanja djece crnim vinom ne bi li lakše zaspala. Stefan Roman, odvjetnik roditelja koji su podigli tužbu protiv teta, naglašava kako su tete djecu razbuđivale kavom kada bi po njih trebali doći roditelji.

Metode horor teta za uspavljivanje i buđenje uključivale su još guranje i bacanje djece, a rijetkost nije bila niti da malene vuku po podu.

Snimke su objasnile roditeljima zašto su njihova djeca često kućama dolazila s modricama, za koje su tete rekle da su si zadali jedni drugima u igri.

Ovaj rumunjski vrtić nije zatvoren ni nakon ozbiljnih optužbi zbog rupe u zakonu. Cristina Ivan, lokalna inspektorica, rekla je da iako vrtić nije imao dozvolu, vlasti ne mogu ništa učiniti. 'Točno je da vrtić nema licencu za rad niti je prijavljen vlastima. Međutim, ne možemo ući u njega i pretražiti ga te provjeriti imaju li uvijete za rad jer nemamo za to ovlasti dok ustanova ne zatraži licencu za otvaranje vrtića po zakonu', kaže Ivan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene