Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživio

VIDEO: Harpun se zabio roniocu u glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Harpun od 15 centimetara uspješno je odstranjen iz mozga brazilskog ronioca koji je u njegovoj glavi završio nakon što se odbio od stijenu u moru dok je u subotu ronio na obali Rio de Janeira.

Nesreća se dogodila kada je 36-godišnji Emerson de Oliveira ispalio harpun koji se odbio o stijenu i zabio mu se u glavu, prema službenom priopćenju, prenosi Reuters. Kirurg Manoel Moreira koji je odstranio harpun iz Oliveirine glave kaže kako je muškarac sretan jer je nesreća prošla bez težih posljedica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća na moru Tragičan kraj potrage za nestalim roniocem: Na dubini od 23 metra pronađeno tijelo u šibenskom arhipelagu Slika nije dostupna Pogodio ju suprug VIDEO Žena preživjela hitac harpuna kroz usta i kralježnicu

'Njegova je sreća bila u tome što harpun nije aktiviran, to jest što se nije otvorio u lubanji, jer bi u tom slučaju bilo veoma komplicirano odstraniti ga', rekao je dr. Moreira pokazujući Oliveirine rendgenske snimke.

'Uspaničio sam se kada sam vidio da je harpun udario o stijenu, a potom se odbio i zabio u njegovu glavu. Zgrabio sam ga, jer sam i ja bio u vodi i doveo ga na obalu. Ubrzo su došli spasioci i odvezli su ga u bolnicu', ispričao je Douglas Martini koji je ronio s Olivieriem.

Liječnici su rekli kako se ronioc dobro oporavlja i preživio je nesreću samo stoga što harpun nije zahvatio kritično područje. Olivierini rođaci smatraju kako je čudo što je preživio bez većih ozlijeda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene