Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni prizori

UZNEMIRUJUĆE Objavili snimke otete djece: Ubili su im roditelje pred očima

Screenshot
Screenshot Foto: ScreenShot/X/Nexta
Muškarac na snimci drži bebu u jednoj ruci, dok u drugoj drži automatsko oružje. U dijelu snimke vidi se i dječak koji sjedi u krilu jednog od svojih otmičara, koji istovremeno ljulja bebu u kolicima.

Hamas je objavio uznemirujući novi video koji prikazuje naoružane muškarce kako se igraju i nose otetu izraelsku djecu i bebe. Vjeruje se da je snimka namijenjena propagandi, kako bi prikazala da dobro postupaju sa svojim zarobljenicima.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze Sukob na Bliskom istoku "Nema načina da preživimo": Stižu upozorenja o besmislenosti evakuacije - sigurnih područja nema, cijeli teritorij je pod napadom

Video prikazuje niz neidentificiranih muškaraca u uniformama i neprobojnim prslucima i djecu i bebe.

U jednom dijelu snimke dijete, ne starije od 5 godina, sjedi u krilu jednog od svojih otmičara dok muškarac polako ljulja bebu u kolicima, a jurišna se puška jasno vidi na obližnjem stolu.

Drugi pak militant drži bebu u jednoj ruci, dok u drugoj drži automatsko oružje. Sva su lica odraslih na snimci zamućena.

Pročitajte i ovo Ilustracija 40.000 vojnika Kako je tajnovita minivojska uspjela šokirati Izrael - čelnik Hamasa priznao tko im je pomogao: "Naše rakete mogu letjeti 200 km"

Pred kraj isječka muškarac koji nosi balaclavu i zelenu traku za glavu drži po jedno dijete za obje ruke i izravno se obraća kameri na arapskom, piše New York Post.

Pretpostavja se da su roditelji djece ubijeni.

Pročitajte i ovo Sukob Izraela i Hamasa Sukob na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Netanyahu poručio: "Ovo je samo početak." Civili bježe iz Gaze, stižu nova upozorenja o katastrofi

Pročitajte i ovo Splitskim dilerima istražni zatvor Neki su u bijegu Otkriveni detalji narkobiznisa u Splitu: "Dileri su imali i kodna imena - Messi, Bambi, Master Yoda..."

Kad su u pitanju ratni zločini, u međunarodnoj zajednici posebno su nečuveni oni koji uključuju djecu. UN je identificirao otmicu djece u ratu kao jedan od šest "teških prekršaja" koje međunarodna organizacija osuđuje, uz zločine poput napada na bolnice ili škole i regrutiranje djece u vojnike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene