Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao na nekoliko dana

Guverner susprežući suze priznao preljub

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Južne Karoline Mark Sanford u srijedu je priznao vanbračnu vezu sa ženom koju je posjetio tijekom svog tajnog, jednotjednog, izleta u Argentinu.

Sanford (49), republikanac spominjan među predsjedničkim kandidatima za 2012. godinu, također je objavio da podnosi ostavku na dužnost predsjednika Udruge republikanskih guvernera, ali je odbio odgovoriti hoće li dati ostavku i kao guverner. ‘Iznevjerio sam puno ljudi, to je ključno’, rekao je Sanford, susprežući suze, na konferenciji za tisak u Columbiji, Južna Karolina. Ispričao se supruzi, četvorici sinova, svojim suradnicima, drugim državnim dužnosnicima, te svim građanima Južne Karoline.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obiteljska drama postala hit na Facebooku: Htio je prevariti ženu s njezinom najboljom prijateljicom Slika nije dostupna Skandal na cesti Ljubavna drama: Popela se suprugu na auto kako ne bi mogao otići s drugom

Kazao je da ženu poznaje osam godina, ali da je odnos prerastao u nešto ozbiljnije prije godinu dana, kada je službeno posjetio Argentinu. Također je kazao da njegova supruga već pet mjeseci zna za aferu, te da je obitelj znala da je u Argentini od prošlog četvrtka, dok su iz njegovog ureda tvrdili da je na planinarenju u gorju Apallachian. Sanfordu, bivšem građevinskom poduzetniku i kongresniku u tri mandata, iduće godine ističe drugi guvernerski mandat i više se nema pravo kandidirati.

Odbio novac za škole

Nedavno je privukao pozornost svojim odbijanjem da primi novac za škole u Južnoj Karolini iz saveznog paketa poticaja i kritikom velike potrošnje Obamine administracije. Najviši sud Južne Karoline na kraju ga je prisilo da primi novac za škole. Nakon višednevnog nagađanja o tome gdje je Sanford, američki tisak u srijedu je izvijestio da je guverner od prošloga četvrtka bio na planinarenju u gorju Appalachian, citirajući njegovog glasnogovornika Joela Sawyera. Glasnogovornik je ustvrdio da je to bio ‘rutinski odmor nakon završetka zakonodavnog zasjedanja’, no mnogi su čelnici Južne Karoline izrazili čuđenje, izvijestio je The Washington Post.

Zamjenik guvernera je kazao da ne zna gdje je Sanford, te da na njega nisu prenesene ovlasti. Nestanak guvernera izazvao je kritike i pitanja tko je nadležan za državu ako je on nedostupan. U srijedu se pojavio u zračnoj luci u Atlanti, rekavši da se vraća sa sedmodnevnog izleta u Argentinu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene