Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ministri bez izlaza'

VIDEO: Greenpeace 'zatvorio' ministre EU-a, 300 pritvorenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tristo aktivista Greenpeacea blokiralo je jednu od glavnih zgrada Europske unije u Bruxellesu tražeći da se više napravi na zaštiti klime, nakon čega ih je policija na silu udaljila i privela gotovo sve sudionike prosvjeda.

Akcija pod nazivom 'ministri bez izlaza' počela je oko 10.30 sati ispred zgrade Europskog vijeća, gdje se održavao sastanak ministara financija EU-a, a završila se tri sata kasnije ponovnim otvaranjem svih izlaza, rekao je jedan zaštitar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najavljena žalba Medvjedima se baš loše piše u još jednoj europskoj zemlji: Vraća se potraga za trofejem? Njemačka nuklearna elektrana Gase zadnje reaktore Njemačka se oprašta od nuklearne energije: Diljem zemlje održani prosvjedi

Greenpeace je objavio priopćenje u kojemu kaže da je policija pritvorila 'više od 300 ljudi' kako bi očistila prostor ispred zgrade, pri čemu je petero prosvjednika nanijela 'ozljede', ne navodeći o kakvim je ozljedama riječ. Policija nije potvrdila te informacije.

Natpise 'Save the climate' ('Spasite klimu') i 'Bail out the planet' ('Plan za spašavanje planeta'), moglo se pročitati na nekim transparentima koje su nosili prosvjednici kojih je bilo 340 iz 20 zemalja, kako navodi ta organizacija za zaštitu okoliša. 'Da je planet banka, odavno bi ga spasili od stečaja', upozorava aktivist Fawaz Al Bitar. Zgrada Europskog vijeća pod nazivom 'Justus Lipsius' je mjesto gdje se redovito sastaju ministri Europske unije, kao i šefovi država i vlada u prigodi održavanja svojih summita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene