Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drvca, ukrasi, kolači...

VIDEO Evo kako se svijet priprema za Božić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doznajte kakva je atmosfera diljem svijeta uoči Božića.

U središtu New Yorka svijetli najspektakularnije božićno drvce na svijetu, a krasi ga čak 45 tisuća žaruljica. Rockefeller centar slavi i osamdesetu godinu paljenja svojih lampica. Naravno, ovaj predbožićni spektakl upotpunile su brojne zvijezde poput Mariah Carey i Roda Stewarta. 'Ovo je nevjerojatno! Baš kao u filmu!', rekao je Neil Gissane, turist iz Irske koji se upravo u ovom predbožićnom razdoblju našao u New Yorku.

Pročitajte i ovo Avion Boeing Jedan u nizu Novi incident na letu: Zbog bizarnog incidenta 176 putnika vraćeno u New York Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Dok Njujorčani i brojni turisti uživaju u drvcu visokom 24 metra, Bijelu kuću krase čak 54 božićne jelke. Dekoracija u kojoj će uživati obitelj Obama, ali i mnogobrojni gosti koji će ih posjećivati je i više nego bogata.

>> FOTO Zasjalo najpoznatije božićno drvce na svijetu!

U Dresdenu je otvoren najstariji njemački božićni sajam. Otvoren je po 578. put, a posjetiteljima je prigodno podijeljen tradicionalni kolač dužine 2012 milimetara.' Ovaj okus grožđica je tako sladak, jako je ukusno', rekao je Rica Roessler koji ga je uspio dobiti svoj komadić.

Moskvu, osim lampica, krasi i snijeg. Budući da tamo u studenom nije čest snijeg, ovo je rekordna količina. Čak 16 centimetara prouzročilo je brojne probleme u prometu, ali i stvorilo blagdansko ozračje kakvo ostatak svijeta samo priželjkuje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene