Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije Amsterdam

VIDEO Europska prijestolnica marihuane: Godišnje proizvode 900 TONA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U selu Lazarat na jugu Albanije godišnje se proizvede 900 tona marihuane i zaradi oko 4,5 milijardi eura.

Iako je uzgajanje ove biljke u Albaniji nelegalno, selu Lazarat  i njegovim stanovnicima uzgoj marihuane je najvažnija djelatnost, piše Deutsche Wellea .

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura

Gotovo svih 6.000 meštana žive od njene proizvodnje koja je – ilegalna. Kažu, zakoni ne važe u Lazaratu, a policija ovdje ne zalazi.

'Imaju jednu vrstu zaštićene zone u koju nitko ne smije ući. Na one koji su probali je pucano, a neki se uopćte nisu vratili', rekao je lokalni novinar Telnis Skuči.

>>Studija potvrdila: Marihuana ne šteti zdravlju

Obitelj Dušku u ovom je poslu već desetak godina. 'To je težak, iscrpljujući posao. Od ožujka do prosinca', rekla je Zamira Dušku, poslovođa.

'Najprije sadimo i okopavamo. Zatim svaka dva dana biljke se moraju zaliti. Ni žetva nije lakša. Sve radimo sami', rekla je.

O zaradi nerado priča, no njezine radnice tvrde kako dobivaju šest puta veći novac nego 'za obične poslove' u tom kraju. Pretpostavlja se kako su one dio kompleksne veze mještana, vodećih političara i narko kartela iz zapadne Europe.

Video pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene