Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na putnike

VIDEO: Bomba kućne izrade eksplodirala u busu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji bombe kućne izrade u autobusu, poginulo je najmanje devet osoba, priopćile su filipinske sigurnosne službe.

Autobus je prevozio 50-ak osoba, a bomba je eksplodirala iznutra, jučer ujutro oko 10.30 sati po lokalnom vremenu. Nitko zasad nije preuzeo odgovornost za taj napad, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Slika nije dostupna Napad na autobus na Filipinima: najmanje četvero mrtvih

>> VIDEO: Ubijen otmičar, ali i 7 talaca

'Eksplozije je bila izrazito jaka, najmanje osam osoba ubijeno je na mjestu događaja', izjavio je kondukter prijevoznika Rural Transit. Još jedna osoba umrla je u lokalnoj bolnici, gdje su prevezeni ostali ranjeni putnici.

Filipinska vojska policiji pomaže u istrazi , a predsjednik Filipina Benigno Aquino rekao je kako bi sigurnosne službe trebale pojačati obrambene kapacitete u visokorizičnim područjima na jugu Filipina, oko grada Cagayan de Oro. Aquino je napomenuo kako se mnoge autobusne kompanija nalaze i pod ucjenama i iznudama, od strane kriminalnih bandi. Isto tako, na području gdje se dogodila eksplozija, aktivni su maoistički i muslimanski separatistički pobunjenici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene