Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvav epilog

VIDEO: Ubijen otmičar, ali i 7 talaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinska policija okončala je talačku krizu i usmrtila bivšeg policajca.

On je automatskom puškom upao u autobus i pod prijetnjom oružja držao 25 talaca, sedam od kojih je sedam ubio.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Užasne vrućine na Filipinima - 2 zatvoreno 6700 škola na Filipinima Ljudi od vrućine ne mogu disati, temperature idu do 47 stupnjeva: "Idućih dana bit će još gore"

Ostali svjetski mediji prenose kako su četiri turista izašla iz autobusa te kako je bivši policajac, 55-godišnji Rolando Mendoza, ubijen tijekom pucnjave koja je izbila pri upadu policije u autobus, ali i da ima žrtava i među taocima. Ispaljeno je oko 30 hitaca, a lokalni filipinski mediji prenose kako je Mendoza pritom doslovce vrištao kako su svi taoci mrtvi. Nakon toga uslijedila je nova pucnjava i talačka situacija je potom riješena. Televizija je prikazala policajce kako iz autobusa izvode četvero turista, no još nema točnog podatka o broju preživjelih. Za neke turiste pretpostavlja se da su ranjeni, prenosi agencija dpa i dodaje da su snimke prikazale policajce kako iznose tijela iz autobusa. Snimka potvrđuje i ranija nagađanja da je otmičar ubijen.

Ranije je za radijsku mrežu Mindanao Network otmičar rekao: 'Pucao sam u dva Kineza. Sve ću ih dokrajčiti ako policija ne prestane'.

>> Drama na Filipinima: Bivši policajac oteo autobus pun turista

Vjeruje se kako je u autobusu bilo 25 turista, 22 od kojih je iz Hong Konga, piše CNN, a devet ih je već ranije pušteno, dok je vozač autobusa pobjegao nekoliko trenutaka prije nego li je policija opkolila vozilo. Konfrontacija policije i otmičara trajala je punih deset sati.

Mendoza, nekad odlikovan časnik, otpušten je 2008. iz policije nakon što je optužen za krađu, iznuđivanje novca i kaznena djela vezana uz drogu i navodno traži povratak na posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene