Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put

VIDEO: Boeing uzletio na biogorivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Let biogorivom, prvi je put na svijetu uspješno izvela japanska zrakoplovna kompanija JAL Boeingom 747-300. Let je trajao 90 minuta, a proizvođači motora kažu da nisu morali raditi nikakve preinake.

U velikom projektu sa Sjedinjenim Američkim Državama, njihovim Boeingom i Pratt i Whitneyjem, JAL, najveći azijski avio prijevoznik demonstarao je let biogorivom. Jedan je motor na letjelici napajalo biogorivo, a ostale kerozin, priopćili su iz kompanije, piše theage.com.au.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..." Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo"

‘Nisu napravljene nikakve modifikacije na motoru zrakoplova, nisu bile potrebne za biogorivo’, stoji u prioćenju JAL-a. ‘Danas je iznimno važan dan za japanske zrakoplovne kompanije, avijaciju i za okoliš. Demonstracija leta dovodi nas čak i bliže do pronalaska zelene alternative tradicionalnom gorivu. Kada biogorivo bude proizvedeno u dovoljnoj količini za komercijalne svrhe, mi se nadamo da ćemo biti jedna od prvih kompanija na svijetu čije će letjelice koristiti biogorivo’, rekao je predsjednik JAL-a Haruka Nishimatsku.

Let zrakoplovom na biogorivo pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene