Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravična ispovijest

VIDEO Bijeg iz pakla: Mislila sam da je Kim Jong-il Bog koji mi može čitati misli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yeonmi Park je opisala kako su konstantno bili bez struje, javnog prijevoza, a u školi su njezine kolege stalno nestajali bez traga.

Yeonmi Park je odrasla u Sjevernoj Koreji pod budnim okom nekadašnjeg lidera Kim Jong-ila. Iako je sa svojom obitelji iz domovine pobjegla kada je imala 15 godina trebalo joj je nekoliko godina da se oporavi svakodnevnog 'pranja mozga' kojeg je tamo proživljavala.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila Travis King Pretrčao granicu Pobjegao od maltretiranja u američkoj vojsci, spas traži u - Sjevernoj Koreji?

Ovih je dana dala intervju za australsku tv postaju SBS u kojem je opisala nevjerojatne detalje o životu u zemlji iza 'željezne zavjese'. Kako je navela u intervjuu, život u Sjevernoj Koreji bio je kao u paklu.

Yeonmi Park je opisala kako su konstantno bili bez struje, javnog prijevoza, a u školi su njezine kolege stalno nestajali bez traga. Ono što je one koji su pogledali njezin intervju najviše zaprepastilo je da je Yeonmi mislila da je Kim Jong-il Bog koji joj može čitati misli.

Koga se boje vođe? Odbjegli špijun o zavjerama, paranoji i podmetanjima

'Morala sam biti oprezna jer sam vjerovala da mi Kim Jong-il može čitati misli. Svaki dan su ljudi nestajali', ispričala je Yeonmi Park.

Ona i njezina obitelj pobjegli su tako što su prešli granicu s Kinom usred zime. Proveli su nekoliko godina u Kini prije nego su otišli u Mongoliju, ali čak i tada se nije prestala bojati Kim Jong-ila.

'Cijelo to vrijeme i dalje sam bila uvjerena da mi Kim Jong-il može čitati misli. Iako sam pobjegla, nisam se usudila čak niti misliti ništa loše o režimu u Sjevernoj Koreji', ispričala je Yeonmi Park.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene