Obavijesti Video Pretražite Navigacija
400 utopljenih

VIDEO Beba rođena na brodu migranata - spašena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novorođena beba jedna je od spašenih imigranata s broda koji je tonuo.

Majka i tek rođena djevojčica spašeni su s olupine broda u kojem su ilegalni migranti pokušavali doći do Europe. Oboje su trenutačno u dobrom stanju. Odvedeni su u bolnicu na standardne pretragek, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija najmanje 5 mrtvih Strava u Engleskom kanalu: Više ljudi utopilo se pokušavajući doći iz Francuske U bunaru pronađeno tijelo bebe teško ubojstvo Ovo je bunar u koji je bačena beba, oglasio se stočar koji ju je našao: ''Užasnut sam. Otad ne spavam''

Prema svjedocima, brod s kojeg je spašeno novorođenče, je tonuo, a pri tom je poginulo oko 400 migranata.

Plovilo se prevrnulo oko 24 sata nakon što je krenuo s libijske obale. Na njemu je bilo oko 550 osoba, a preživjelo ih je 144.

Sredozemno more postaje more smrti

Prije te nesreće od početka godine poginulo je više od 500 migranta u Sredozemlju koje je zbog stalnih pokušaja stanovnika južne obale da se domognu Europe postalo najveće more-groblje.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM) to je nagli porast u odnosu na 47 žrtava u istom razdoblju lani.

Preživjeli putnici stradalog broda bili su uglavnom subsaharski Afrikanci, rekao je glasnogovornik udruge Save the Children i rekao da ne zna kada se brodolom dogodio.

Broj plovila s migrantima iz Afrike za Europu narastao je zadnjih tjedana zbog povoljnog vremena u proljeće što putovanje čini sigurnim. U veljači se utopilo više od 300 osoba na tom riskantom putu do Europske unije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene