Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet samo jedna vrsta

VIDEO: 100.000 riba pomrlo i u Južnoj Karolini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće mrtvih riba otkriveno je na plaži Folly Beach u gradu Charlestonu, u Južnoj Karolini. Mediji ne prestaju pisati o tom fenomenu, a taj pomor najnoviji je u nizu, koji je počeo s pomorom ptica i riba u Arkansasu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Druge knjige ne priznaje Američki šerif pritvorenicima dopušta samo čitanje Biblije Slika nije dostupna 'Nije ništa neuobičajeno' Novi pomor izazvao zabrinutost: Tisuće uginulih riba na plaži u Floridi

Uglavnom se radi o pomoru sitne ribe, a brojka koja se spominje jest oko 100.000, piše News 2. Kao uzrok smrti navodi se izrazito niska temperatura mora.

>> 'Na godinu ugine oko pet milijardi ptica, to je normalno'

Ribe je pregledao Mark Williams iz Službe za kontrolu zdravlja i okoliša te je došao do zaključka kako su ribe uginule najvjerojatnije jer je temperatura mora bila preniska za njih. Kako je ponovno uginula samo jedna vrsta ribe, za Williamsa je to dodatni dokaz u prilog mišljenju da se radi o pomoru zbog niske temperature mora.

Podsjetimo, sve je počelo netom prije Nove godine u Arkansasu, gdje je prvo pomrlo 100.000 riba, a na samu novogodišnju noć i 5.000 ptica. Otad mediji izvještavaju o čak i najmanjem pomoru životinja, a kao pravi primjer može se navesti pomor između 50 i 100 ptica u Švedskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene