Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12.000 vojnika

RUSIJA NIJE OSTALA BEZ ODGOVORA - 'Velika inspekcija iznenađenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko testiranje spremnosti započelo je isti dan kao i NATO-va vojna vježba u kojoj sudjeluje šest zemalja članica NATO-a i još tri partnerske zemlje, a uključuje oko 4 000 vojnika i stotinu zrakoplova.

Rusija je započela s velikom vojnom vježbom u koju je uključeno oko 250 borbenih zrakoplova i oko 12 000 vojnih službenika, objavilo je ministarstvo obrane Rusije, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

Ministarstvo obrane Rusije objavilo je kako su započeli s četverodnevnom vojnom vježbom koju su nazvali "velika inspekcija iznenađenja" ne bi li provjerili spremnost za borbu.

NATO U 'AKCIJI' Uključili stotine zrakoplova i više od 4 tisuće ljudi

Ovo testiranje spremnosti započelo je isti dan kao i NATO-va vojna vježba u kojoj sudjeluje šest zemalja članica NATO-a i još tri partnerske zemlje, a uključuje oko 4 000 vojnika i stotinu zrakoplova.

Ruska aktivnost u Ukrajini te ona na nebu iznad zapada, zaoštrile su odnos između Rusije i zapada. Prema informacijama ruskih agencija, vojna vježba uključuje preko 700 različitih vojnih oružja.

Tijekom vojne vježbe ruski borbeni zrakoplovi prenosit će rakete dugog dometa i krstareći raketni sustav koje će ispaliti nA vojnom poligonu u autonomnoj republici Komi.

Pretpostavlja se da je ova vojna vježba samo priprema za onu veću naziva 'Centar-2015' koja će se održati za nekoliko mjeseci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene