Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velika akcija razbijanja hercegovačke automafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zahtjev Interpola, pripadnici Uprave policije Federalnog MUP-a i mostarska policija izveli su u četvrtak u Mostaru veliku akciju razbijanja dijela hercegovačke automafije. Robert Cvrtak, portparol FMUP-a, nije nam mogao priopćiti više detalja jer se akcija nastavlja.

Kako "Dnevni avaz" saznaje, u četvrtak je uhapšen Mostarac Goran Gaković, koji se dovodi u vezu sa krađom brojnih automobila. On je uhićen u svojoj kući u mostarskoj ulici Braće Lakišića, gdje je izvršen i pretres.

Pročitajte i ovo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..." Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura"

Također, pretreseni su i objekti na još šest lokacija u Mostaru, među kojima je bio i ugostiteljski objekt F1 u naselju Carina, koji drži porodica Gaković. Policajci su tražili dokumentaciju za vozila i druge dokaze, a zaplijenjen je i automobil "Fiat punto" sa zagrebačkim oznakama za koji se sumnja da je ukraden. 

- Smatramo da smo ovom akcijom presjekli jak lanac automafije. Oni su automobile unajmljivali u rentakar kompanijama u Zagrebu, Splitu, Budvi i drugim gradovima, a potom ih prebacivali u BiH. Nakon što su automobili nestajali, upleteni u lanac automafije policiji bi prijavljivali da su im vozila iznenada ukradena, iako su oni bili odgovorni za krađu.

- Automobile bi potom prodavali. Na taj način nestao je veliki broj vozila pa se u slučaj uključio Interpol, kaže policijski izvor blizak istrazi, naglasivši da se radi o međunarodnoj grupi kriminalaca.

Ukradeni autombili kretali su se rutom Livno - Posušje - Mostar i dalje pa će istragom biti tretirane i kriminogene osobe sa tog područja. Gaković je automobile u rent a car poduzećima uzimao na svoje ime, a ponekad bi angažirao i druge osobe. 

Robert Cvrtak kaže da istražitelji obavljaju razgovore sa više osoba. U policijskim krugovima se saznje da se u vezu sa ovim slučajem dovodi niz osoba iz hercegovačkog kriminalnog miljea te je s njima obavljen razgovor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene