Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anketa pokazala

Većina Grka drže nepravednim nove mjere štednje, ali žele ostati u eurozoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika većina Grka misli kako su nove mjere štednje koje je vlada obećala svojim međunarodnim zajmodavcima u zamjenu za daljnu financijsku pomoć nepravedni i štete najsiromašnijim dijelovima društva, pokazalo je u nedjelju istraživanje javnoga mišljenja.

Skoro bankrotirana Grčka treba odobrenje Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda za mjere štednje u iznosu od skoro 12 milijardi eura kako bi dobila narednu tranšu pomoći bez koje se suočava s neplaćanjem dugova i mogućim izlaskom iz euro zone.

Više od 90 posto Grka misli kako su planirani rezovi i reforme nepravedni i opterećenje za siromašne, pokazalo je istraživanje agencije MRB za nedjeljno izdanje Realnewsa. Ipak oko 67 posto ispitanika želi da Grčka ostane u euro zoni dok 83 posto očekuje daljne mjere štednje u narednim godinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neočekivana cijena GRČKA BI DRAMA MOGLA POSTATI TRENUTAK ISTINE 'Merkel hoda po žici' Slika nije dostupna Sustav pred slomom PANIKA U GRČKIM BANKAMA! Građani u 2 dana podigli 2 milijarde eura!

>> Berlin odbacio ideju o novim reparacijama Grčkoj

Do sada je grčka vlada postigla sporazum o 9,5 milijardi eura smanjenja potrošnje od kojih će većina doći od smanjenja plaća, mirovina i socijalne skrbi. Atena također planira povišenje doba za umirovljenje na 67 sa 65 godina i rezove u vojnoj i zdravstvenoj potrošnji.

Samo 33 posto od 1003 ispitanika reklo je kako misli da ove mjere mogu pomoći u rješavanju fiskalnih problema Grčke, dok je velika većina kazala kako su pesimistični glede grčke budućnosti. Istraživanje je provedeno od 18-20 rujna dok su vlada i inspektori iz Europske komisije, Europske središnje banke i MMF-a nastojali izraditi novi paket štednje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene