Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati ankete

Većina Francuza podržava mjere protiv Roma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postupak francuskih vlasti prema Romima koji ilegalno borave u toj zemlji, oko kojega se rasplamsala polemika u Francuskoj i u inozemstvu, podupire većina francuskih građana, po objavljenoj anketi.

Tako protjerivanje Roma bez osobnih isprava u Rumunjsku podupire 65 posto Francuza, ističe se u toj anketi instituta Opinionwaya objavljenoj na web-stranici dnevnika Le Figaro. Isto tako, 69 posto ispitanika kaže da podupire uklanjanje nekih romskih naselja, po anketi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pogledajte što Hrvati misle o odricanju od kave Tabletić na dočeku Baby Lasagne Rezultati ankete Hrvati otkrili hoće li nabaviti tabletić: Pogledajte rezultate ankete

>> Francuska: Zatvorili romske logore, ne zna se gdje su stanovnici

Jačanje sigurnosne politike koje je tijekom ljeta potaknuo francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, a napose jače protjerivanje Roma koji nemaju dozvole boravka u Rumunjsku, dali su povoda žestokim kritikama lijeve oporbe, ali i nekih skupina iz desnice te u inozemstvu. No usprkos tome, Francuska nastavlja s protjerivanjima. Nakon dviju serija letova prošlog tjedna, dva posebno unajmljena zrakoplova sa 284 Roma iz Rumunjske i Bugarske sletjela su u četvrtak u bukureštansku zračnu luku. Opinionway je proveo anketu putem interneta od 24. do 26. kolovoza, među uzorkom od 1.034 osobe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene