Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Ekološka osviještenost

Već 30 godina hrani se samo životinjama stradalima na cesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štakori, miševi, lisice, golubovi, zmije i fazani već su 30 godina na jelovniku 44-godišnjeg Britanca.

Jonathan McGowan, koji za život zarađuje prepariranjem životinja, počeo se hraniti s životinjama koje su pregazili automobili u dobi od 14 godina. Sve je počelo kada je kraj ceste pronašao mrtvu guju i odlučio je skuhati.

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Pet shop, ilustracija provjerite zalihe Povlači se hrana za životinje iz velikog trgovačkog lanca: Inspekcija potvrdila prisutnost pesticida

Dodao je kako prva zmija nije bila posebno ukusna, no smatrao je da je učinio pravu stvar. S vremenom, McGowan je u svojem načinu prehrane vidio ekološku dimenziju i kulinarski izazov u pripremanju ukusnog jela od mrtvih životinja pronađenih uz cestu.

McGowan je nastavio kupovati voće, povrće i začine. 'Zečevi, jazavci i fazani se najčešće pronađu. Zečevi su blagi, a lisica je puno ukusnija od njih i nikada nije masna, divne je teksture. Žabe imaju okus piletine, štakori su slični svinjetini, odlični su s celerom, lukom, paprom i gljivama', ispričao je.

Nije imao nikakva loša zdravstvena iskustva zahvaljujući svojem načinu prehrane. No, grimase prijatelja koje zove na ručak su uobičajene. Savjetuje svima ljudima koji su ekološki osviješteni i vole jesti meso da ne okreću glavu od pregaženih životinja na cesti, već da slijede njegov primjer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene