Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sobar nije jedini'

Vatikanske krtice: Ima nas više od 20, trenutak je da govorimo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina više od 20 'krtica' planira dostaviti još informacija iz Vatikana, prenijeli su u četvrtak talijanski mediji najave neimenovanih izvora iz Vatikana.

'Mnogo nas je, više do dvadeset ljudi, koji su svi povezani sa Svetom stolicom. Mi smo muškarci i žene, laici i prelati', rekao je neimenovani izvor, koji se sam predstavio kao bivša krtica, u razgovoru za talijanski dnevni list La Repubblica.

Pročitajte i ovo Policijska tražilica Traži se Prepoznajete li muškarca s fotografije? Policija objavila zašto ga traže Provjereno: Premijer i mediji - 4 Otkriva Provjereno Gura li Vlada afere pod tepih? "Pravo je ime tog članka - ne želimo da znate kako krademo"

Anonimna izvješća navodnih 'insidera' u Vatikanu pojavljuju se u talijanskim medijima u tjednima nakon što je Benedikt XVI objavio svoje odreknuće od papinskog položaja.

 >> Papa bivšem sobaru oprostio izdaju!

Mnogi mediji su nagađali da je jedan od motiva Benediktove abdikacije bio i takozvani slučaj Vatilekas prošle godine u kojem je uhićen Papin sobar zbog curenja crkvenih dokumenata talijanskom tisku.

'Sobar nije jedina krtica', rekao je neimenovani izvor u razgovoru. 'Ako smo omogućili curenje dokumenata iz Papinog stana bilo je to zato da se ostvari veća transparentnost crkve. Sada, nakon odreknuća Benedikta XVI od papinske službe i uoči konklava, Vatilekas će nastaviti biti u središtu pozornosti. A za nas se vratio trenutak da govorimo', rekao je izvor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene