Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko ga je postavio?

VAROUFAKIS PROVOCIRA!? Na zgradi ministarstva osvanuo transparent: 'Ne ucjenjivanju i siromaštvu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovim potezom žele poručiti stanovništvu Grčke da ukoliko dođe do referenduma koji je sazvan za nedjelju, zaokruže 'NE'.

Dok stručnjaci nagađaju kako će grčki premijer u svojem obraćanju grčkom narodu najaviti odustajanje od nedjeljnog referenduma, ministar financija Yanis Varoufakis, mogli bismo reći - provocira.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Na zgradi ministarstva financija tijekom dana, osvanuo je transparent na kojem, velikim slovima, piše 'NE UCJENJIVANJU I SIROMAŠTVU'.

Ovim potezom žele poručiti stanovništvu Grčke da ukoliko dođe do referenduma koji je sazvan za nedjelju, zaokruže 'NE'.

Na svojem Twitter profilu oglasio se grčki ministar Yanis Varoufakis te kazao da plakat nije postavljen u njegovo ime, odnosno kako se radi o inicijativi Sindikata trgovine koji nisu tražili dozvolu ministarstva.

 

 

Na referendumu bi trebalo grčkom narodu biti postavljeno pitanje: "Treba li prijedlog koji su iznijeli Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond na euroskupini 25. lipnja 2015., a koji se sastoji od dva dijela, koji zajedno čine njihov sveobuhvatni prijedlog, biti prihvaćen?"

PREOKRET ZA PREOKRETOM Nakon oštrog odgovora iz EU - Hoće li Grčka dobiti novu priliku?!

Kao prva opcija nudi se odgovor "Ne", dok je druga opcija "Da".

Grčka ljevičarska vlada, već je ranije odbacila taj prijedlog, jer je u suprotnosti s njezinim predizbornim obećanjima, a Grke je pozvala da glasaju protiv.

U njemačkom parlamentu Wolfgang Schäuble, njemački ministar financija u svojem je govoru dao naslutiti da bi Grčka ipak mogla odustati od referenduma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene