Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razljutio grčkog premijera

Vaclav Klaus: Grci su lijenčine koje vole hladovinu pod čempresom i uzo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki predsjednik Vaclav Klaus Grke je nazvao 'lijenčinama koje vole ležati pod čempresom i piti uzo'. Grčki premijer Georgios Papandreou nazvao ga je poznatim anti-Europljaninom.

'Ako Grčka odluči posvetiti više sati uzu ili čempresima, to je njihovo pravo. No, onda ne može ući u monetarnu uniju s Njemačkom', naglasio je Klaus. 'grci bi trebali sami odlučiti: želimo više sjediti u sjeni čempresa i piti uzo, ili želimo raditi', zaključio je i dodao kako on zapravo ne krivi Grke za krizu u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Buran dan SVIJET SE ZGRAŽA Grčke mirovine veće su i od onih u Njemačkoj Slika nije dostupna U subotu ključan sastanak ANALIZA IVANE PETROVIĆ Dva moguća scenarija za Grčku

Papandreou je za list Kathimerini rekao kako je s velikom žalošću slušao govor češkog predsjednika te ga je nazvao anti-Europljaninom i odbacio je njegove tvrdnje.

'Ako Europa ne prevlada takav pristup i ostane nepristrana u njemu, bit će to put prema razjedinjenoj Europi', istaknuo je Papandreou.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene