456566
456566
456566
456566
456566

Obama: "Mi smo svi dio istog tima"

  • , 09.11.2016., 18:10
  • Autor:
  • komentara

Nakon što je svoj postizborni govor održala i demokratska kandidatkinja Hillary Clinton, na red za obraćanje naciji došao je i aktualni američki predsjednik Barack Obama.

 
 
 
 
Barack Obama (Screenshot: Youtube)
Barack Obama (Screenshot: Youtube)

Američki predsjednik Barack Obama obratio se javnosti iz Bijele kuće u Washingotnu.

"Jučer sam rekao da bez obzira tko pobijedi na izborima, sunce će sutra normalno izaći", rekao je na početku govora Obama.

"Nije tajna da smo izabrani predsjednik i ja imali neke znatne različitosti, imao sam ih i s bivšim predsjednikom Bushom", istaknuo je. Dodao je da je Trumpa pozvao u Bijelu kuću u četvrtak.

Obama je rekao da će raditi na tome da se ostvari mirna tranzicija vlasti te da upravo to Amerika želi pokazati i svijetu.

"Ne mogu biti ponosniji na Hillary Clinton nego što jesam. Nije mogla biti bolja državna tajnica nego što je bila. Mnogi Amerikanci se ugledaju na nju", naglasio je aktualni američki predsjednik.

"Amerikanci su prije svega patrioti i žele najbolje za svoju zemlju", rekao je Obama. Dodao je da SAD sada trebaju osjećaj jedinstva, uključivosti i poštovanja prema institucijama. Rekao je da se nada kako će Trump nastaviti u tom duhu.

"Moj tim ostavio je bolju Ameriku nego što ju je zatekao prije osam godina", istaknuo je Obama.

"Mi smo svi dio istog tima", poručio je Amerikancima na kraju govora Obama.

Prije njega to je iz New Yorka učinila i Hillary Clinton, koja je na iznenađenje mnogih, posve neočekivano izgubila predsjedničku utrku na netom održanim predsjedničkim izborima u SAD-u.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se