Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila postavljena uz cestu

UŽAS Devetoro djece i 10 odraslih poginulo u eksploziji nagazne mine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagazna mina postavljena uz rub ceste odnijela je živote devetoro djece na jugu Afganistana i deset odraslih osoba, objavile su u nedjelju vlasti te zemlje u trenutku dok su talibanske snage na sjeveru osvojile ključne položaje u borbi za grad Kunduz.

Nasilje se u Afganistanu otelo kontroli od povlačenja najvećeg dijela stranih snaga krajem prošle godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista (Ne)vidljive žene Afganistana: Ilustracija - 4 Gušenje prava Zastrašujući razmjeri zabrana ekstremista: "Policija za poroke i vrline tražila je od mene da pokrijem glave lutkama plastičnom vrećicom"

Gotovo 13 godina nakon što je u vojnoj intervenciji prevođenoj SAD-om svrgnut s vlasti talibanski režim njihove snage pokušavaju osvojiti teritorije od afganistanskih snaga sigurnosti koje je obučavao NATO.

NALETJELI NA PROTUTENKOVSKU MINU Poginulo 7 ukrajinskih vojnika

Prema policijskim dužnosnicima u južnoj pokrajini Helmand ubijeno je ukupno 19 osoba među kojima devetoro djece i osam žena a pet je osoba ozlijeđeno. Radi se o seljanima koji su zbog sukoba izbjegli iz svoga mjesta i pokušavali su se vratiti no njihov je kombi naišao na nagaznu minu koju su postavili talibani.

Prema svjedocima sva stradala djeca bila su mlađa od pet godina.

U blizini Kunduza u nedjelju traju intenzivne borbe na udaljenosti od svega tri kilometra od sjedišta vlasti u tom gradu. Pad Kunduza predstavljao bi snažan udarc afganistanskim snagama sigurnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene