Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Legalni kriminal'

Uvredljivi grafiti na pročelju sarajevske katedrale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici policijske uprave Centar Sarajevu su obavili očevid budući je na pročelju sarajevske katedrale ispisano više velikih grafita zbog čega su iz Vrhbosanske nadbiskupije pozvali sarajevske vlasti da otkriju počinitelje, potvrdili su iz policije.

Kako je ranije objavila Katolička tiskovna agencije (KTA) Biskupske konferencije BiH u večernjim satima 8. listopada na ulazu i na poleđini sarajevske katedrale ispisani su uvredljivi veliki grafiti 'Legalni kriminal!', 'Čast?' i 'TM87 Stand your ground old town HZ'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović ne prestaju reakcije FOTO U Splitu osvanuo uvredljiv i vulgaran grafit upućen predsjedniku Milanoviću Grafiti protiv Milanovića sa ustaškim obilježjima u Zagrebu, ilustracija - 2 Policija na terenu U središtu Zagreba osvrnuli pogrdni grafiti protiv predsjednika RH: "Milanovićeva i Putinova crkva"

Budući su grafiti napisani u ranim večernjim satima, kada pored katedrale prolazi veliki broj ljudi, zanimljivo je da nitko nije reagirao kako bi se spriječilo pisanje grafita kao i da policija ništa nije vidjela, navodi KTA.

'Nužno je da predstavnici vlasti u Sarajevu čim prije poduzmu potrebne mjere kako bi se zaustavilo pisanje grafita na zidovima prvostolnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine', ističe se u reagiranju.

>> Srb: Grafiti govore da se neki ne odriču velikosrpske ideje

Dodaje se da su nedavno započeli radovi i na unutarnjoj obnovi katedrale kako bi ovaj objekat zasjao punim sjajem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene