Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvedena u Indoneziji

Uskoro kontracepcijska pilula za muškarce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Indoneziji su proizvedene kontracepcijske pilule za muškarce.

U Indoneziji, četvrtoj zemlji po broju stanovnika, u pokušaju da se kontrolira prirodni prirast, privodi se kraju testiranje kontracepcijske pilule za muškarce. Istraživač Bambang Prayogo proizveo je biljno kontracepcijsko sredstvo. Tvrdi se da je ona ekvivalent već poznate kontracepcijske pilule, samo što ovu konzumiraju muškarci, javlja AP.

Pročitajte i ovo Džakarta Velika promjena Džakarta više neće biti glavni grad Indonezije: Gradi se novi grad, poznato i njegovo ime i gdje će se nalaziti Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega

Za izradu spomenute kontracepcijske pilule koristi se biljka Gandarusa koja raste na Papui. Njezin učinak traje dok muškarac tabletu konzumira svaki dan.

>> Stigla prva kontracepcijska tableta koja oslobađa prirodni estradiol

Prayogo biljku od koje se proizvodi spomenuta pilula proučava još od 1987. godine, a od 2007. je počeo proizvoditi pilulu. Ona je testirana na već dvije skupine muškaraca, a djeluje tako da onesposobi spremij u oplodnji jajne stanice. Ove se godine provodi studija na 350 muškaraca kako bi se poduprle teze iz prijašnjih istraživanja.

'Prilikom provođenja testova na životinjama i ljudima, do sada smo imali stopostotni učinak bez ijedne nuspojave. Sada se nalazimo u zadnjoj fazi kliničkog testiranja i ako se s prodajom složi Vlada, očekujemo da će se ove tablete naći na policama ljekarni u sljedećih godinu dana', rekao je Prayogo.

Kod muškaraca koji su sudjelovali u njezinom testiranju, pilula je dobro prihvaćena. 37-godišnji Panca Iskandarsyah taj način kontracepcije prakticira već tri godine. 'Nemam nikakve nuspojave, a redovito se testiram. Čak imam i veći seksualni apetit, a nikada ne moram imati kondom. Preporučujem ovu tabletu svim svojim susjedima', kazao je Panca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene