Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosegao najjaču kategoriju - 5

Uragan Rick dosegao maksimalni intenzitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Rick jačao je jučer navečer uz meksičku obalu Tihog oceana i dosegao maksimalni intezitet uz vjetrove koji su puhali 260 km/na sat, objavio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC) u Miamiju.

U manje od 36 sati Rick je prešao iz kategorije 1 u kategoriju 5, najvišu po Saffir-Simpsonovoj skali, navodi NHC koji ga ocjenjuje 'iznimno opasnim'. U 23 sata po srednjoeuropskom vremenu Rick se nalazio 470 km južno od luke Manzanillo i 1.065 km jugo istočno od ljetovališta Cabo San Lucas. Kretao se 24 km na sat u smjeru južne obale Meksika, navodi NHC.

Pročitajte i ovo Uragan Otis Stiže Otis Poznato turističko središte na udaru apokaliptičnog uragana: Proglašena ekstremna opasnost, snaga vjetra doseže 250 kilometara na sat Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje

>> Ojačani uragan Rick se približio meksičkoj obali

Rick i dalje jača, naveo je NHC dodajući da će središte uragana ostati sljedećih 48 sati na pučini meksičke obale. Zatim bi mogao proći blizu obale meksičkog poluotoka Niska Kalifornija i stići do sjeverozapada Meksika u četvrtak, dodao je Centar za uragane, koje je pozvao stanovnike regije na oprez zbog jakih kiša i valova.

Rick je sedmi uragan 2009. godine na sjeveroistoku Tihog oceana. Poluotok Baja California zahvatio je početkom rujna uragan Jimena i usmrtio najmanje jednu osobu, te izazvao velike štete. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene