Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 2. kategoriju

Ojačani uragan Rick približio se meksičkoj obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Rick ubrzano jača u petak u blizini pacifičke obale Meksika dosegnuvši brzinu vjetra od 160 km/h, a prognozeri najavljuju kako bi uskoro mogao prerasti u veliki uragan.

Američki nacionalni centar za uragane u Miamiju priopćio je u petak noću kako se Rick nalazi oko 415 km južno-jugozapadno od Acapulca u Meksiku i da se kreće zapadno-sjeverozapadno brzinom od 17 km/h. Acapulcova služba za civilnu zaštitu izdala je upozorenje kako se očekuju jake kiše koje mogu potaknuti odrone tla i poplave u ovom ljetovalištu.

Pročitajte i ovo Uragan Otis Stiže Otis Poznato turističko središte na udaru apokaliptičnog uragana: Proglašena ekstremna opasnost, snaga vjetra doseže 250 kilometara na sat Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje

Rick vjerojatno prelazi u 3. kategoriju

Prognozeri su objavili kako očekuju da će Rick nastaviti kretati se smjerom zapad-sjeverozapad u Pacifik u sljedeća dva dana te da će do subote vjerojatno preći u 3. kategoriju. Uragani se smatraju snažnim kada dosegnu 3. kategoriju s vjetrovima bržim od 178 km/h. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene