Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Oluja stoljeća' oslabila, SAD-u prijeti Hanna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tropska oluja Hanna koja je u posljednjih nekoliko dana pratila Gustava postala je uragan, ali je tijekom dana ponovno oslabila u oluju. Trenutačno se kreće prema Bahamima brzinom od 110 kilometara na sat, a meteorolozi prognoziraju da bi mogla opet osnažiti i obale SAD-a pogoditi krajem tjedna.

'Trenutačno ne možemo sa sigurnošću reći koje će područje točno zahvatiti, ali radi se o području od Miamija do Sjeverne Karoline', rekla je meteorologinja Jessica Schauer Clark. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Uragan Zoltan Uzbuna u Njemačkoj: Približava se uragan, očekuje ih kaos Slika nije dostupna Vjetrovi 120 km/h Tropska oluja Otto prešla u kategoriju uragana

Hanna je ranije danas puhala brzinom od 130 kilometara na sat i svrstana je u prvu kategoriju uragana. Očekuje se da bi u petak mogla prerasti u drugu kategoriju. Prati je oluja Ika brzinom od 80 kilometara na sat.

Gustav oslabio

Prijeteći uragan Gustav, zbog kojeg je dva milijuna Amerikanaca napustilo svoje domove, oslabio je u kategoriju tropske oluje i slabjet će i dalje u svom putu kroz američke države Louisianu i Texas, objavila je Nacionalna središnjica za praćenje uragana u Miamiu.

Stručnjaci navode da je Gustav, koji je jučer dosegao drugu kategoriju jačine uragana, značajno oslabio, te da snaga vjetra ne prelazi 100 kilometara na sat.

Oslabljeni uragan Gustav pogodio je u ponedjeljak obalu američke savezne države Louisiane oko 115 km jugozapadno od New Orleansa, s vjetrom snage do 180 km na sat i obilnim kišama. 

Srećom, New Orleans je izbjegao katastrofalnu poplavu, kakvoj je bio izložen prije tri godine u uraganu Katrina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene