Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja 3. kategorije

Uragan Earl osnažio i prijeti obali SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Earl osnažio je u oluju više kategorije 3 nad sjeveroistočnim dijelom Kariba i idućih bi dana mogao doći i do istočne obale Sjedinjenih Država, priopćio je Nacionalni centar za uragane SAD-a.

Earl, čiji vjetrovi pušu brzinom od 195 kilometara na sat, postao je drugi po snazi uragan atlantske sezone 2010., objavio je centar sa sjedištem u Miamiju i najavio da se u idućih 48 sati očekuje da će oluja dodatno osnažiti. Uragan se kreće u smjeru zapad-sjeverozapad te se predviđa da će idućih dana proći istočno od Cape Hatterasa u Sjevernoj Karolini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uragan Zoltan Uzbuna u Njemačkoj: Približava se uragan, očekuje ih kaos Slika nije dostupna Kućanstva bez struje Tropska oluja Earl oslabjela ispred kanadske obale

Jessica Schauer iz centra za uragane izjavila je kako nije isključeno da će uragan pogoditi Sjevernu Karolinu ta da bi vlasti na istočnoj obali SAD-a trebale pozorno pratiti njegovo kretanje. 'Predviđa se da će proći ispred obale kod Cape Hatterasa, vjerojatno na udaljenosti oko 500 kilometara, no njegova bi se putanja mogla promijeniti', izjavila je za agenciju Reuters. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene