Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili spomen-ploču

Dodik na komemoraciji žrtvama Oluje: "Ta akcija je kockica u mozaiku zla koji je imao za cilj nestanak Srba"

Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 1
Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 1 Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 2 Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 3 Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dan sjećanja na Srbe stradale u Oluji - 4 Galerija 1/4 >>
U Srijemskoj Rači na obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u operaciji Oluja glumci su uprizorili izbjegličku kolonu iz 1995. Predsjednik Srbije Vučić i član predsjedništva BiH Milorad Dodik otkrili su spomen-ploču u znak sjećanja na žrtve i poslali poruke o dolasku Borisa Miloševića na obljetnicu Oluje u Kninu.

Srbija je u utorak obilježila Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u operaciji Oluja.

Pročitajte i ovo Obilježavanje operacije Bljesak dogodilo se na današnji dan Munjevita akcija Bljesak: Za manje od 32 sata hrvatski vojnici oslobodili su zapadnu Slavoniju, odmazda je bila krvava Dodik i Vučić u Prijedoru Poruke iz Prijedora Vučiću Oluja najveće etničko čišćenje od 1945., Dodiku udruženi zločinački pothvat

Središnji događaj održan je u Sremskoj Rači, na mostu preko kojeg su izbjeglice ušle u Srbiju. Spomen-ploču u znak sjećanja na žrtve otkrili su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i član predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Poruke je poslao i patrijarh srpske pravoslavne crkve. Na mostu je bilo postavljeno i uprizorenje izbjegličke kolone iz 1995. s glumcima i prigodnim programom.

"Nemojte da nas tjerate da slavimo zajedno sa vama ubijanje Srba i da nam govorite kako su to veliki koraci unaprijed. Ne pristajemo na poniženje i Srbija nikada neće pristati na poniženje. Pomirenje da, poniženje nikada!", poručio je tom prilikom predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ove godine su uspjeli da dovedu Srbina na obilježavanja svoje sramote, misleći da je on dovoljan da i zločin postane legitiman. Ta akcija je kockica u mozaiku zla koji je imao samo za cilj nestanak Srba, a provodio se cijeli dakle prošli vijek. Oluja iz 95. godine bila je samo završni cilj hrvatskog etničkog čišćenja i genocida nad Srbima u prošlom vijeku", rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene