Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nužna je istraga'

UN: Rat je ojačao ekstremiste u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska invazija na Gazu ojačala je ekstremiste i sad bi samo vjerodostojna i neovisna istraga navodnih zločina mogla utišati palestinski bijes, rekao je jedan dužnosnik Ujedinjenih naroda.

John Ging, čelnik UN-ove misije u Gazi, pozvao je novog američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella, da razgovara s običnim ljudima Gaze. Američki predsjednik Barack Obama zadužio je Mitchella, nekadašnjeg senatora koji je sudjelovao u smirivanju sukoba u Sjevernoj Irskoj, da pokuša pokrenuti arapsko-izraelske mirovne pregovore.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa"

'Moj je prvi zahtjev američkoj administraciji da razgovara s običnim ljudima u Gazi. Dođite u Gazu i razgovarajte s običnim ljudima, majkama, očevima, čelnicima civilnog društva, s ljudima koji nisu u politici', rekao je novinarima u Ženevi John Ging iz Gaze. 

>> Izraelci se pripremaju na optužbe za ratne zločine u Gazi

'Oni su pod snažnim stresom, ali bijes je sve snažniji', rekao je. 'Važno je da se odrede odgovorni za smrt i razaranje palestinske infrastrukture i to jednim vjerodostojnim mehanizmom koji će te emocije kanalizirati u vjeru u vladavinu prava', dodao je. Istraga bi morala istražiti 'legitimne optužbe' na objema stranama, jer su stradali i izraelski civili, naglasio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene