Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestašica hrane, vode i struje

UN pozvao na prikupljanje 71 milijuna dolara pomoći za Kirgistan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ujedinjeni narod su uputili poziv na žurno prikupljanje 71 milijun dolara humanitarne pomoći za Kirgistan gdje je zbog etničkog nasilja raseljeno oko 400.000 ljudi, rekao je glavni tajnik UN-a.

‘U ovom trenutku OCHA (UN-ov ured za koorodinaciju humanitarnih djelovanja) upućuje žurni poziv na prikupljanje 71 milijuna dolara za Kirgistan’, rekao je novinarima Ban Ki-moon.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Oglasili se i rođaci taoca 13 država poslalo pismo upozorenja Izraelu Ilustracija teže je ozlijeđen Dječak napadnut u blizini kuće dok je šetao psa: Tuklo ga je nekoliko vršnjaka

John Holmes, čelnik OCHA-e, ‘sada se sastaje sa zemljama donatorima’, rekao je. ‘Poziv za Uzbekistan bit će upućen početkom idućeg tjedna’.

>> Kirgistan: U međuetničkim sukobima ubijeno 2.000 ljudi

Ban je rekao da u dijelovima Kirgistana vlada nestašica hrane, vode i struje zbog pljački, izostanka opskrbe i ograničenja kretanja. ‘Bolnicama i drugim ustanovama ponestaje lijekova i opreme’, rekao je.

Ban je rekao da je u Kirgistanu raseljeno 300.000 osoba a do 100.000 prebjeglo je u Uzbekistan gdje ih je oko 80.000 smješteno u izbjegličke logore’. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene