Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već drugi dan

TV1: UN imao dokaze da su Markale bombardirali Srbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BiH televizija TV1 objavila je da su mirovne snage UN-a već dan nakon drugog masakra na Markalama imale dokaze kako je granatu ispalila vojska bosanskih Srba.

Mirovne snage Ujedinjenih naroda u BiH već dan nakon drugog masakra na tržnici Markale u Sarajevu raspolagale su dokazima da je granatu ispalila vojska bosanskih Srba pod zapovjedništvom generala Ratka Mladića, objavila je TV1.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan "Oni ne žele mir" Erdogan žestoko napao Izrael: "Hitlera bi učinili ljubomornim svojim genocidnim metodama" Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić Govor u Općoj skupštini UN-a Komšić optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH, Plenkovića usporedio s Putinom

U posjedu su snimki telefonskih razgovora koje su politički i vojni lideri bosanskih Srba međusobno vodili nakon zločina na Markalama i razgovora zapovjednika snaga UNPROFOR-a Ruperta Smitha s predsjednikom Srbije Slobodanom Miloševićem.

Kako su izvijestili, snimke tih razgovora razlog su što je Vijeće haškog suda prihvatilo zahtjev Radovana Karadžića i prekinulo suđenje kako bi se optuženi pripremio za dokaze koje posjeduje sud. Prvi napad na Markale dogodio se 5. veljače 1994. godine pri čemu je ubijeno 68, a ranjeno 144 osobe. Drugi se dogodio 28. kolovoza 1995. Tada je poginulo 37 i ranjeno 90 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene