Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 80. godini života

Preminuo glumac Nikola Simić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Beogradu je u nedjelju u 80. godini preminuo poznati kazališni, filmski i televizijski glumac Nikola Simić.

Rođen u Beogradu 18. svibnja 1934. godine, još od gimnazijskih dana posvetio se glumi, premda mu je prva ljubav bila slikarstvo, ali ga je u glumačke vode uveo njegov stariji brat, također poznati glumac, Slavko Simić, koji je preminuo 2007.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Slika nije dostupna Majka se bori za život Umro je i otac dječačića koji je živ spaljen

Diplomirao je na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu, a prve uloge ostvario je još kao student na sceni Jugoslavenskog dramskog pozorišta (JDP), čiji je stalni član od 1959.

Kao malo koji glumac na prostorima Balkana, ostat će upamćen po predstavi u kojoj je igrao više od četiri desetljeća - komediji "Buba u uhu" Georgesa Feydeaua, za koju se godinama u JDP tražila karta više.

Nastupom 7. lipnja 2011. Nikola Simić je s "Bubim uhu" proslavio rijedak jubilej, 40 godina igranja na sceni JDP-a.

Dobitnik brojnih nagrada, među ostalima i onih za životno djelo, Nikola Simić igrao je i u brojnim kultnim filmovima i serijama - serijalu "Tesna koža" u kojem ga je proslavila uloga činovnika Mite Pantića, "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Više od igre" i "Ljubav i moda".

Generacije će pamtiti i glas Nikole Simića koji je, u sinkroniziranju crtanih filmova, posudio glas jednom od najpopularnijih junaka, Zekoslavu Mrkvi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene