Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerovala dokumentarcu

Umrla od gladi jer se 'hranila' samo svjetlošću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarka koja je povjerovala da može živjeti samo od svjetlosti umrla je od izgladnjivanja.

Žena je kobnu inspiraciju pronašla u dokumentarcu 'U početku bijaše svjetlost' u kojem dvojica muškaraca tvrde da se može preživjeti isključivo od svjetlosti. Film se prikazivao u švicarskim kinima 2010., a glavni 'glumci' su 62-godišnji Švicarac Michael Werner, antropozofist s doktoratom iz kemije i 83-godišnji indijski yogi Prahlad Jani. Obojica u filmu tvrde da preživljavaju ne od hrane već od duhovnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija optužuju vlasti Umro od srčanog udara na plaži, a onda je obitelj doživjela novi šok: "Čije su nam tijelo to dovezli?!" Marinko Zadro u 84. godini Preminuo hrvatski kralj šećera Marinko Zadro

Werner je rekao da tako živi od 2001. godine, a Jani tvrdi da takav način 'prehrane' vodi već 70 godina i to ne samo bez hrane, već i bez vode, piše The Local.

>> Mentalno zaostalog muškarca vlastita obitelj nasmrt izgladnjela!

Žena, kojoj su mediji dali lažno ime Anna Gut, počela se pripremati za život od svjetlosti pomoću knjige još jedne sljedbenice takve filozofije, Australke Ellen Greve. Anna je započela s prvim tjednom bez hrane i vode, čak nije htjela ni gutati slinu već ju je pljuvala. Nakon dva, tri tjedna je opet počela piti vodu, no jako je oslabila i time jako zabrinula svoju djecu. Obećala im je da će prestati ako još stanje postane ozbiljno.

No, jednog dana Anna se nije javljala na telefon. Djeca su joj provalila u kuću i pronašli je mrtvu. Biopsija je pokazala da je žena umrla od izgladnjivanja, isključujući bilo koji drugi mogući razlog smrti. 'Ti ljudi imaju neku vrstu psiholoških problema. Oni vrlo dobro znaju da će izgladnjeti ukoliko neće jesti. To je suicidalno', rekla je dr. Dee Dawson. 'Oni se omraju vidjeti mršavijima, kako postaju slabiji, oni vjerojatno znaju da će umrijeti i to im ne smeta', dodala je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene