Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u 84. godini

Preminuo hrvatski kralj šećera Marinko Zadro

Marinko Zadro
Marinko Zadro Foto: Goran Mehkek/Cropix
Čovjek zvan hrvatski kralj šećera preminuo je u srijedu.

Preminuo je Marinko Zadro (83), umirovljeni poduzetnik koji je nosio nadimak hrvatski kralj šećera jer je njegov život obilježila industrija šećera, javlja Agroklub.

Rođen je u Mamićima Donjim, a nakon završetka poljoprivredne škole u Čapljini preselio je u Slavoniju. Studirao je u Vojvodini, a u Novom Sadu stekao diplomu inženjera tehnologije.

Bio je direktor šećerane u Sremskoj Mitrovici. Godine 1987. preselio je u Zagreb gdje je bio direktor tvrtke Emona Commerce, 2002. godine postao je većinski vlasnik šećerane Viro iz Virovitice, a 2008. godine obitelj je preuzela poslovne udjele i u Sladorani Županja.

Pročitajte i ovo Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan Potvrđen u Saboru Prva izjava ministra Habijana: "Svjestan sam da u ministarstvu ima puno kompetentnijih ljudi od mene". Govorio i o svojim golišavim fotografijama

Prerada šećerne repe nastavila se u Sladorani Županja nakon objedinjavanja šećerana u Virovitici, Osijeku i Županji pod krovnu Hrvatsku industriju šećera 2021. godine, dodaje Agroklub.

Zajedno s obitelji, Zadro je preuzeo i tvrtku Dalmacijavino 2017. godine.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene