Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuju se eksplozije

Ukrajinci pripremaju protuofenzivu: "Zahuktava se na okupiranim područjima"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ukrajinske snage utaborene na zapadnoj strani Dnipra započele su s akcijama na istočnoj strani rijeke u blizini grada Hersona da bi od tamo otjerale rusku vojsku.

Juri Sobolevski, zamjenik čelnika hersonske regionalne administracije, rekao je da ukrajinske snage izvršavaju napade na istočnoj strani rijeke Dnipro da bi ondje smanjile borbenu sposobnost ruskih trupa koje bombardiraju Herson otkad su se morale povući iz tog grada.

"Naša vojska često posjećuje istočnu obalu i ondje izvršava akcije. Ukrajinske vojne snage djeluju i djeluju vrlo efektivno", rekao je Sobolevski za ukrajinsku televiziju.

"Do rezultata će doći kao što je došlo i na desnoj strani hersonske regije kada smo, zahvaljujući kompleksnoj i dugoj operaciji, uspjeli osloboditi naše teritorije uz minimalne gubitke za našu vojsku. Isto će se dogoditi na lijevoj obali", dodao je, izvijestio je Guardian.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Oglasila se i Moskva Ukrajinci objavili da su se Rusi povukli iz grada pa priznali da su pogriješili: "Okupator se još nije povukao"

Pročitajte i ovo Putin s vojnicima Poslao im poruku VIDEO Pogledajte što je Putin donio ruskim vojnicima u Ukrajini: "Ovo ponesite u rat"

Na proukrajinskim Twitter profilima i je objavljeno da se duž rijeke i danas mogu čuti eksplozije u mjestima pod kontrolom Rusa: "Zahuktava se na okupiranim područjima", napisao je jedan.

Ruske snage kontroliraju istočnu stranu Dnipro u blizini Hersona otkad su se u studenom povukle iz grada nakon više mjeseci okupacije, ali je očekuje da će Ukrajinci pokrenuti proljetnu protuofenzivu. Herson je jedna od četiriju regija koju je Rusija službeno anektirala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene