Obavijesti Video Pretražite Navigacija
žestok udar

Ukrajinci gađali ruski poligon, poginulo najmanje 60 ljudi?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Prema različitim procjenama, najmanje je 60 ljudi poginulo u ukrajinskom napadu na ruski poligon.

Ukrajinska vojska navodno je s dvije rakete iz HIMARS MLRS-a gađala poligon u blizini Trudovskoje u samoproglašenoj Narodnoj republici Doneck u utorak poslijepodne.

Na tom je poligonu bilo postrojavanje vojnog osoblja 36. gardijske motostreljačke brigade, čija je stalna lokacija grad Borzja u Zabajkalskom kraju.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Bjelorusiji, ilustracija Čeka se odluka suda Andrej je mjesecima zatočen u beogradskom zatvoru: "Čeka me mučenička smrt. Ne želim završiti kao Navaljni"

U vrijeme napada, vojnici 4., 5. i 6. satnije bili su postrojeni na poligonu i čekali su dolazak zapovjednika 29. armije Istočnog vojnog okruga, general-bojnika Olega Moisejeva.

Ruskoj službi BBC-ja napad je potvrdilo nekoliko izvora koji su upoznati sa situacijom, a i sami posjeduju više fotografija i videozapisa s poligona snimljenih neposredno nakon udara, izvijestio je reporter Ilja Barabanov.

Pročitajte i ovo Nuklearni projektil, ilustracija "dogodila se anomalija" Ispalili projektil iz nuklearne podmornice pa krivo pogodili!

Materijali pokazuju desetke mrtvih, a prema različitim procjenama, od posljedica udara poginulih bi moglo biti najmanje 60.

Čekaju se službene potvrde i informacije o napadu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene