Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljušte međusobne optužbe

UKRAJINA Vojska: Granatirali ste selo; Separatisti: Pucali ste na konvoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska vojska i proruski separatisti u istočnoj Ukrajini u subotu su se ponovno međusobno optuživali, što potiče bojazan međunarodne zajednice da bi mirovni sporazum potpisan u veljači u Minsku mogao opet propasti, iako promatrači tvrde da su kršenja dogovora još uvijek relativno ograničena.

U Širokinu, istočno od Mariupolja u subotu je ubijen ukrajinski vojnik, a dvojica su ozlijeđena kada su separatisti granatirali selo, izvijestila je ukrajinska vojska.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Evakuacija u Hersonu Poplavljeno područje Rusi napali ljude tijekom evakuacije: Ima mrtvih i ranjenih. Stali vlakovi na Krimu

Optužbe iznose i pobunjenici. "Danas su ukrajinske vojne snage pucale na konvoj s humanitarnom pomoći iz Rusije pri čemu je jedna osoba smrtno stradala", rekao je pobunjenički glasnogovornik Eduard Basurin.

Kasnije ih je optužio za sve češće napade i pucnjavu na naseljena područja, izvijestio je Interfax.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) koja nadzire poštivanje prekida vatre, izvijestila je da je kršenje dogovora još relativno ograničeno.

"Nema aktivnih sukoba kakvi su se vodili u prethodnih nekoliko mjeseci", rekao je za Reuters glavni tajnik OESS-a Lamberto Zannier. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene