Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplavljeno područje

Rusi napali ljude tijekom evakuacije: Ima mrtvih i ranjenih. Stali vlakovi na Krimu

Evakuacija u Hersonu
Evakuacija u Hersonu Foto: Afp
Ukrajinska vojska izvijestila je u nedjelju o žestokim borbama na istoku zemlje, dok ruske snage pokušavaju preuzeti potpunu kontrolu nad djelomice okupiranim regijama Lugansk i Donjeck.

Ruske snage u granatiranju su ubile i ranile nekoliko osoba koje su bježale u Herson. Troje ljudi je poginulo, a 10 ih je ranjeno kada su ruske snage granatirale brod koji je evakuirao osobe s poplavljenog područja u grad Herson, koji se nalazi pod kontrolom Ukrajine, prenosi Guardian

Rusija s druge strane tvrdi da je oborila borbeni avion. Uz to, dvije bespilotne letjelice srušile su se u Rusiji izjavio je guverner regije Kaluga, javlja Sky News.

Ukrajina je u nedjelju rekla da su njezini vojnici pod svoju kontrolu vratili tri sela, koja su na jugoistoku zemlje okupirale ruske snage, što su prva oslobođena mjesta otkako je Kijev ovog tjedna započeo protuofenzivu.

Stali vlakovi na Krimu

Vlakovi na Krimu su stali na nekoliko sati zbog oštećenja željeznice, objavio je Sergej Aksjonov, čelnik okupacijskih vlasti Krima.

"U Kirovskoj oblasti na Krimu obustavljen je željeznički promet zbog oštećenja pruge. Predviđeno vrijeme za otklanjanje problema je od tri do četiri sata. Sve nadležne službe rade na licu mjesta. Bit će organiziran transfer autobusom za putnike. Nema žrtava", rekao je. Kasnije je kazao da je promet obnovljen.

Telegram kanal Baza javlja da se na pruzi neposredno prije prolaska vlaka dogodila eksplozija: "Strojovođa je, nakon što je vidio eksploziju na pruzi, uspio zakočiti na vrijeme. Eksplozija je razbila stakla na kabini, sam strojovođa nije ozlijeđen.''

Rat dronovima

U međuvremenu su se u nedjelju ujutro dva drona srušila u ruskoj regiji Kaluga, objavio je na aplikaciji Telegram guverner regije Vladislav Šapša.

Jedan dron se srušio blizu sela Strelkovka, a drugi u šumama gradskog okruga Medinski.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ruski predsjednik Putin potvrdio da je Ukrajina pokrenula protuofenzivu, ali i dodao: "Svi pokušaji protuofenzive zasad su propali"

Pročitajte i ovo Ilustracija Žestoke borbe VIDEO Prvi rezultati velike kontraofenzive: Ukrajinci potjerali Ruse iz par sela, objavljuju snimke

Prema prvim informacijama nije bilo žrtava i počinjena je minimalna šteta.

Reuters je naveo da nije u mogućnosti neovisno potvrditi ovu informaciju.

Regija Kaluga graniči s regijom Moskve na sjeveru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene