Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukrajina: U vodstvu blok Julije Timošenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska prozapadna stranka Julije Timošenko preuzela je vodstvo na parlamentarnim izborima održanima u nedjelju prema posljednjim rezultatima Izbornog povjerenstva nakon prebrojanih 47 posto glasova.

Blok Julije Timošenko trenutačno vodi s 33,45 posto glasova, nakon njega slijedi Stranka regija sadašnjega proruskoga premijera Viktora Janukoviča s 30,49 posto, a na trećem je mjestu blok Naša Ukrajina - Narodna samoobrana prozapadnoga predsjednika Viktora Juščenka s 15,61 posto.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima

Međutim, zasad obje strane - "narančaste" prozapadne snage i proruski premijer - tvrde da su pobijedile na izborima i žele započeti koalicijske razgovore.

Juščenko i Timošenko postigli su dogovor u posljednjem trenutku da će formirati koaliciju u parlamentu. Ostanu li pri tom dogovoru, prozapadne bi snage mogle formirati većinu i izbaciti Janukoviča.

Komunisti, koji su izjavili da će formirati koaliciju s Janukovičevom strankom dobili su 5,08 posto glasova, a stranka koju vodi bivši predsjednik parlamenta Volodimir Litin je dobila 4,19 posto, dok je Socijalistička stranka osvojila 3,14 posto, upravo iznad praga od 3 posto potrebnog za ulazak u parlament.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene