Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukrajina: Pregovori o koalicijskoj vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori o sastavljanju buduće koalicijske vlasti vodili su se u Kijevu, dan nakon neočekivanog poziva prozapadnog predsjednika Viktora Juščenka na osnivanje saveza između prorusa i prozapadnjaka.

Blok Julije Timošenko koji predvodi prvakinja Narančaste revolucije potvrdio je pregovore s predsjedničkom strankom.

Pročitajte i ovo Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva Parlamentarni izbori 2024. Pratite iz minute u minutu Milić obznanio kad bi se mogli znati obrisi nove parlamentarne većine: "DP i HDZ su blizu dogovora"

Te su snage dobile zajedno oko 44 posto glasova birača na nedjeljnim izborima.

'Stalno pregovaramo o sastavljanju koalicije s predsjedničkom strankom Naša Ukrajina-Narodna samoobrana', rekla je glasnogovornica bloka Natalija Lisova.

Juščenko i Timošenko obvezali su se prije izbora da će u slučaju pobjede sastaviti koaliciju.

Stranka regija proruskog premijera Viktora Janukoviča koja je na izborima dobila najviše glasova, 34 posto, ali nije dobila većinu koja bi joj omogućila da sama vlada, trebala bi sa svoje strane početi pregovore s predsjedničkom strankom.

Pošto je dan prije pozvao prozapadnjake i proruse da se udruže, Juščenko je ublažio izjave ističući kako će se sastaviti 'narančasta' koalicija, a da će prorusi dobiti neka mjesta u vladi i u parlamentu kako bi mogli nadzirati vlast.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene