Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putinov ratni zločin

Ukrajina kaže da je 150-ero djece ilegalno deportirano u Rusiju: "Na njima se provode medicinski pregledi"

Povratak ukrajinske djece
Povratak ukrajinske djece Foto: Afp
150-ero djece ilegalno je odvedeno iz okupirane regije Luhansk u Rusiju, tvrdi Ukrajina.

Nacionalni centar otpora Ukrajine rekao je da je 150-ero djece 8. lipnja odvedeno iz Luganska u dva centra u okrugu Prikuban u ruskoj republici Karačajev-Čerkezi.

Također je navedeno da se na okupiranim područjima provode takozvani medicinski pregledi.

Istaknuto je da je 19.393 djece do sada ilegalno prebačeno u Rusiju s ukrajinskih okupiranih teritorija, citirajući predsjednika Volodimira Zelenskog.

Pročitajte i ovo Povratak ukrajinske djece Vraćen tek dio Strašne ispovijesti djece deportirane u Rusiju: Tukli bi ih ako bi rekli da su Ukrajinci

Međunarodni kazneni sud izdao je u ožujku nalog za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog nadgledanja otmice ukrajinske djece.

Vijeće sudaca složilo se da postoje razumni razlozi koji dokazuju da su Putin i njegova povjerenica za prava djece Maria Aleksejevna Lvova-Belova odgovorni za "nezakonitu deportaciju" ukrajinske djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvješće povjerenstva Objavljeno veliko izvješće o ratnim zločinima Rusije: Od ubojstava i mučenja do deportacije djece i "poziva Putinu"

U četvrtak je Nacionalni centar otpora rekao da se očekuje da će 750 djece iz Luganska ovog mjeseca stići u dva centra u Karačajevo-Čerkezi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene