Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pisao testove za kolege

Uhićeni zbog varanja na prijemnom za fakultet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam bivših i sadašnjih učenika jedne srednje škole uhićeno je pod optužbom da je jedan od njih umjesto drugih pisao testove za prijem na fakultete za honorar od 2.500 dolara.

U jednom od slučajeva, student Sam Eshaghoff, optužen je da je pisao test umjesto jedne učenice srednje škole Great Neck North, iako besplatno, rekao je tužitelj okruga Nassau u državi New York, a prenose američki mediji.

Eshaghoff se služio lažnim osobnim dokumentima kada je pisao testove za svoje kolege iz razreda između 2009. i početka ove godine, kazao je tužitelj.

Imena još šestero uhićenih, koji su imali 'ugovore' s Eshaghoffom, nisu objavljena jer su maloljetni. Ostaje nepoznato kako je prošao sigurnosnu provjeru kada je pisao test za djevojku.

Eshaghoff, student cijenjenih sveučilišta Emory i Michigan, izjasnio se da nije kriv po optužbama za prijevaru, lažno predstavljanje i krivotvorenje poslovnih podataka.

Oslobođen je uz jamčevinu od 500 dolara, dok su ostali oslobođeni bez jamčevine jer su optuženi samo prekršajno.(Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji Slika nije dostupna '75 posto studenata prepisuje' Bjeliš: Ne mogu komentirati istraživanje u koje nemam uvid

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene