Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Londonska policija izvijestila

Uhićena petorka, pripremali atentat na Papu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica muškaraca uhićena su u Londonu pod sumnjom da su spremali atentat na Papu.

Policija je u središtu Londona uhitila petoricu muškaraca u dobi od 26, 27, 36, 40 i 50 godina, piše BBC. Vlasti sumnjaju da je petorka pripremala atentat na papu Benedikta XVI koji je sinoć stigao u London. Osumnjičeni su trenutno na ispitivanju u centralnoj stanici londonske policije. Muškarci nisu britanske nacionalnosti nego arapske, a njihove namjere otkrivene su tijekom antiterorističke kontrole.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod" Theresa May (Foto: AFP) Planirali i napad Spriječen na vrijeme: Dvojica optužena da su planirala nožem izbosti premijerku

>> 'Papino kajanje ne briše tragove skandala'

U službenoj izjavi Scotland Yard, Metropolitan policija uhitila je petoricu muškaraca pod sumnjom da su udružili radi pripreme atentata. Pretražuje se njihova mjesta boravka u sjevernom i istočnom dijelu grada. Dosad nisu pronađeni nikakvi opasni predmeti.

Scotland Yard je odlučio da se posjet Benedikta XVI. nastavi prema programu, a Papa Benedikt XVI je je u Katoličkom sveučilištu u zapadnom Londonu.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene